Hogyan lehet kerékpárt kérni cafetériában?

Egy 2021-es törvénymódosításnak köszönhetően (Magyar Közlöny 2021/106., 1/7. és 3/1.) 2022. januártól kerékpárt és elektromos kerékpárt is kérhetünk munkáltatónktól béren kívüli juttatásként. Az adómentes juttatási forma kedvező a munkaadónak is, hiszen a törvénymódosításnak köszönhetően a megvásárolt kerékpá beszerzés bruttó értéke elszámolható költségként.

Nincs más dolgunk tehát, mint egyeztetni munkaadónkkal a következő éves cafetériáról hogy milyen kerékpárt szeretnénk. Erről számolt be a cegeskerekpar.hu is.

Egyedi árajánlat kérése céges kerékpárflotta beszerzésére cafetéria juttatásban: info@neuzer.hu

Milyen felhasználásra lehet kerékpárt kérni béren kívüli juttatásként?

Az a nagyszerű a céges bicikliben, hogy nem csak arra használhatjuk munkavállalóként, hogy bejárjunk a telephelyre, vagy hogy árut szállítsunk vele. A vállalat kerékpárflottáját ugyanis használhatjuk magáncélra, sőt, kizárólag magáncélra is kaphatunk kerékpárt. Ráadásul nincs a cég tevékenységi köréhez kötve sem, így bármilyen vállalkozás kínálhat cafetériaként biciklit a dolgozóknak.

Vállalati kerékpárflotta: céges kerékpár vagy a dolgozó kerékpárja?

A cafetéria keret terhére beszerzett kerékpár, bár a dolgozó használhatja magáncélra is, nem lesz az alkalmazotté. Ugyan béren kívüli juttatásnak hívjuk az így beszerzett biciklit, de az a vállalkozás flottájában marad, a használati joga a mi juttatásunk. Ennek hatalmas előnye, hogy ha sikerül munkaadónkkal erről megállapodni, a céges bicikli szervizelésének költségét a munkahelyünk fizeti – aki, mint fent említettük elszámolhatja költségként.

Céges kerékpár rendelése közvetlenül a gyártótól:  info@neuzer.hu
Választék: https://www.viddabringat.hu/

Hogyan működik a vállalati kerékpárflotta beszerzés?

Új értelmet nyerhet a céges kerékpár, mint cafeteria. A 2022 eleje óta elérhető béren kívüli juttatási forma alapvetően rekreációs célok támogatására jött létre, de természetesen sokan azért élnek a lehetőséggel, hogy a munkába járást is megkönnyítsék, gazdaságossá tegyék. Településen belüli utazási költség jelenleg csak adóköteles béren kívüli juttatásként téríthető meg. Ezzel szemben a céges kerékpár adómentes, ráadásul a megvásárolt kerékpár bruttó értéke elszámolható költségként.

Hurrikánként söpört végig a hír, amikor a Magyar Közlönyben megjelent ez a rendelet. De vajon most, hogy az üzemanyagok már a dolgozóknak is csak piaci áron érhetőek el, milyen figyelmet fog kapni ez a lehetőség? Munkáltatóként is érdemes megfontolni ezt a fajta juttatási formát: egyre több vállalatnál érhető el a céges kerékpár, ami ilyen üzemanyagárak mellett akár munkaerő-megtartó hatással is lehet.

Röviden nézzük azért át, hogy mi is az a céges kerékpár, hogyan lehet azt a cafeteria keretben az alkalmazottaknak adni:

  • a munkaadó szerzi be a kerékpár flottát; a beszerzés, és a későbbi szervizt is elszámolhatja költségként, mert a törvény szerint:
  • a cafeteria kerékpár vásárlása, átadása, használata, fenntartása és üzemeltetése révén felmerült költség és ráfordítás a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, ráfordításnak minősül
  • a céges bicikli a vállalkozás tulajdonában marad, csak használatra adja át (adómentesen) munkavállalójának, közreműködő tagnak, vagy saját nyugdíjasának
  • a munkavállaló részére korlátozás nélkül rendelkezésre bocsátható (azaz nem köthető munkába járáshoz, rekreációs céllal is használható)
  • a kerékpár cafeteria célú beszerzése nem tevékenységi körhöz kötött
  • hagyományos és elektromos kerékpár is adható céges kerékpárként – utóbbi a pedelec szabvány szerint legfeljebb 300W teljesítménnyel
  • a cafeteriaban adott bicikli havi használati díjáról a cég belső szabályzatában lehet rendelkezni – kiváltképp, ha a dolgozók többféle elem közül választhatnak
  • selejtezés után a normál tárgyi eszköz szabályait kell alkalmazni, vagyis a kerékpár még az aktuális piaci értékén eladható (akár a biciklit addig használó alkalmazottnak is)

Az elektromos kerékpárok pedig valódi alternatívát tudnak nyújtani a közlekedésben. Aki próbálta már, annak nem kell bizonygatni: igenis, kényelmesen lehet akár 30-40km-re levő munkahelyre is bejárni ebike-kal. A jelenlegi üzemanyagárak mellett pedig nem csak a megvalósíthatóság fontos, hanem az, hogy milyen óriási különbség van az útiköltségben. Még egy olyan elektromos kerékpárt is fel lehet tölteni max 250 forintból, ami aztán elmegy száz kilométert. Ez erős érvnek tűnik a céges kerékpár mellett.

Amennyiben szeretne munkavállalóinak előnyt biztosítani céges kerékpárral, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@neuzer.hu címen!

Milyen kerékpárt kérhetünk cafetériában céges biciklinek?

A béren kívüli juttatásként beszerzett kerékpár felhasználási területe semmilyen módon nincs korlátozva. Az adóhatóság híre szerint széles körből válogathatunk..
Lehet elektromos kerékpár (pedelec szabávány, azaz maximum 300W teljesítmény és kizárólag emberi hajtás segítésére), és lehet hagyományos kerékpár is. Számtalan lehetőség áll így előttünk, hogy milyen céges kerékpárt kérjünk. Városi felhasználású urban modell, vagy zúzós MTB, esetleg suhanós országúti – mindegyik belefér, választhatjuk bármelyiket.

Az előzetes ajánlatkérések alapján vannak kiemelkedően népszerű céges kerékpár modellek, amiket cafetériában terveznek kérni, vagy adni:

Neuzer Supercity folding (összecsukható) elektromos kerékpár – vannak alkalmazottak, akik nem akarnak elkésni a munkából

Firenze trekking bicikli modellek – a tökéletes túratárs, ha hosszabb kerékpár kirándulásra indulunk

Neuzer Carry Mega – a családosoknak is van alternatívánk

Duster Sport mountain bike -  egy izgalmas terepezéssel könnyen kompenzálhatjuk a hétköznapok monotóniáját

Ravenna 6 – szombat reggeli piacozás, vagy egy esti mozi, esetleg el kell szaladni az okmányirodába – tökéletes városi kerékpár a mindennapokra

Neuzer Courier RS fitness kerékpár – a száguldás és letisztultság szerelmeseinek

 

Céges kerékpár rendelése közvetlenül a gyártótól: https://www.viddabringat.hu/

Profi szervizpartnereink biztosítják a szervizhátteret is: https://www.viddabringat.hu/boltkereso

Egyedi árajánlat kérése céges kerékpárflotta beszerzésére cafetéria juttatásban: info@neuzer.hu

 

Neuzer Supercity folding elektromos kerékpár

Kapcsolat

Lakossági megrendelések a
Viddabringát.hu webshopban >

Belföldi nagykereskedelmi irodánk és raktárunk: Székhely, gyártás és export: Céges kerékpárok:
1211 Budapest, Acélcső utca 1-17. (kizárólag viszonteladó partnerek részére).
info@neuzer.hu
+3614203760
For foreign partners:
2500 Esztergom, Mátyás király street 45.
info@neuzer-bike.hu
+3633500580
Egyre nagyobb a kereslet céges kerékpárra. »
Már kerékpár és e-bike is adható cafeteriaként! »
Miért jobb a nyomatékszenzoros ebike? Milyen pedelecet válasszak? »
Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ