Itt az idő? Felértékelődik a céges kerékpár, mint juttatás

Új értelmet nyerhet a céges kerékpár, mint cafeteria. A 2022 eleje óta elérhető béren kívüli juttatási forma alapvetően rekreációs célok támogatására jött létre, de természetesen sokan azért élnek a lehetőséggel, hogy a munkába járást is megkönnyítsék, gazdaságossá tegyék. Településen belüli utazási költség jelenleg csak adóköteles béren kívüli juttatásként téríthető meg. Ezzel szemben a céges kerékpár adómentes, ráadásul a megvásárolt kerékpár bruttó értéke elszámolható költségként.
Erről részletesen korábbi hírünkben írtunk: „Hogyan lehet kerékpárt kérni cafeteriában?”.

Hurrikánként söpört végig a hír, amikor a Magyar Közlönyben megjelent ez a rendelet. De vajon most, hogy az üzemanyagok már a dolgozóknak is csak piaci áron érhetőek el, milyen figyelmet fog kapni ez a lehetőség? Munkáltatóként is érdemes megfontolni ezt a fajta juttatási formát: egyre több vállalatnál érhető el a céges kerékpár, ami ilyen üzemanyagárak mellett akár munkaerő-megtartó hatással is lehet.

Röviden nézzük azért át még egyszer, hogy mi is az a céges kerékpár, hogyan lehet azt a cafeteria keretben az alkalmazottaknak adni:

  • a munkaadó szerzi be a kerékpár flottát; a beszerzés, és a későbbi szervizt is elszámolhatja költségként, mert a törvény szerint:
  • a cafeteria kerékpár vásárlása, átadása, használata, fenntartása és üzemeltetése révén felmerült költség és ráfordítás a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, ráfordításnak minősül
  • a céges bicikli a vállalkozás tulajdonában marad, csak használatra adja át (adómentesen) munkavállalójának, közreműködő tagnak, vagy saját nyugdíjasának
  • a munkavállaló részére korlátozás nélkül rendelkezésre bocsátható (azaz nem köthető munkába járáshoz, rekreációs céllal is használható)
  • a kerékpár cafeteria célú beszerzése nem tevékenységi körhöz kötött
  • hagyományos és elektromos kerékpár is adható céges kerékpárként – utóbbi a pedelec szabvány szerint legfeljebb 300W teljesítménnyel
  • a cafeteriaban adott bicikli havi használati díjáról a cég belső szabályzatában lehet rendelkezni – kiváltképp, ha a dolgozók többféle elem közül választhatnak
  • selejtezés után a normál tárgyi eszköz szabályait kell alkalmazni, vagyis a kerékpár még az aktuális piaci értékén eladható (akár a biciklit addig használó alkalmazottnak is)

Az elektromos kerékpárok pedig valódi alternatívát tudnak nyújtani a közlekedésben. Aki próbálta már, annak nem kell bizonygatni: igenis, kényelmesen lehet akár 30-40km-re levő munkahelyre is bejárni ebike-kal. A jelenlegi üzemanyagárak mellett pedig nem csak a megvalósíthatóság fontos, hanem az, hogy milyen óriási különbség van az útiköltségben. Még egy olyan elektromos kerékpárt is fel lehet tölteni max 250 forintból, ami aztán elmegy száz kilométert. Ez erős érvnek tűnik a céges kerékpár mellett.

Amennyiben szeretne munkavállalóinak előnyt biztosítani céges kerékpárral, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@neuzer.hu címen!

Kapcsolat

Lakossági megrendelések a
Viddabringát.hu webshopban >

Belföldi nagykereskedelmi irodánk és raktárunk: Székhely, gyártás és export: Céges kerékpárok:
1211 Budapest, Acélcső utca 1-17. (kizárólag viszonteladó partnerek részére).
info@neuzer.hu
+3614203760
For foreign partners:
2500 Esztergom, Mátyás király street 45.
info@neuzer-bike.hu
+3633500580
Egyre nagyobb a kereslet céges kerékpárra. »
Már kerékpár és e-bike is adható cafeteriaként! »
Miért jobb a nyomatékszenzoros ebike? Milyen pedelecet válasszak? »
Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ