Újabb gyárfejlesztés, nő a hazai gyártású alkatrészek aránya

Vállalatunk ismét bővíti kapacitását, ezúttal az itthon készülő alkatrészek arányát tervezzük növelni egy 439,75 millió forintos beruházással.

Ehhez verenyképesség-növelő támogatás formájában az állam 219,87 millió forinttal járul hozzá.

 

Idézzük az infoesztergom.hu cikkét:

"Összesen 806 vállalat kap állami támogatást a versenyképességi programban.

Munkahelymegőrző beruházásaihoz 806 magyar vállalat kap állami támogatást a versenyképesség-növelő támogatási programban, amelynek teljes keretösszege a kezdeti 50 milliárd forintról már 169 milliárd forintra emelkedett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Szijjártó Péter hozzátette, az állami támogatások kifizetése folyamatos, így néhány héten belül valamennyi pályázó megkapja a számára megítélt összeget.

Csütörtökön újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Köztük az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., melyhez 439,75 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 219,87 millió forinttal járul hozzá.

Az esztergomi vállalat a kerékpárgyártás területén a legnagyobb magyarországi szereplő. Új beruházásával lehetősége nyílik majd a cégnek a magyar beszállítói hányad növelésére.

Neuzer András a vállalat ügyvezetője elmondta, tavaly 4 milliárd forintos árbevételt ért a középvállalkozás. Kínából érkezik az alkatrészek jelentős része, de Olaszországból, Franciaországból is vannak beszállítóik, a koronavírus-járvány miatt azonban a beszállítói láncok megszakadtak.

Az ügyvezető szerint ennek hatására merült fel az igény a hiányzó alkatrészek helyben történő gyártására és a hazai beszállítók számának növelésére. A mostani beruházás ennek megvalósításában segít."

forrás: infoesztergom.hu

 

Az ünnepélyes díjátadó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter társaságában zajlott.

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ