Hogyan válassz city kerékpárt?

Neuzer Classic Premium

Első hallásra a legegyszerűbb kategóriának tűnik, pedig nagyon is összetett. A hagyományos városi modellek mellett ide lehet sorolni a fiatalos urban bringákat is, amiknél a minőség és a megjelenés a két legfontosabb részlet. A városi kerékpárt emellett sokféleképpen lehet értelmezni, hiszen valakinek a komfort a lényeg, a könnyű átlépés, vagy hogy szoknyában is jól használható legyen, valakinél az egyszerűség és a lehető legkevesebb karbantartás a prioritás, mások egy kimondottan gyors városi gépet keresnek.

 

Hagyományos városi bringák

Neuzer Classic Premium

Klasszikus vonalvezetésű bringák, egyszerű és megbízható felszereltség. Igazi igáslovak, éveken keresztül napról napra hadra lehet őket fogni. Ha gyorsan szeretnél tekerni, másfele keresgélj. Ebben a csoportban komfortbringákat találsz, visszahajló kormánnyal, széles, bőségesen párnázott nyereggel, csomagtartóval, sárvédővel. Itt nem prioritás a súly, a megjelenés viszont annál inkább. Már az alapmodellek is elérhetőek látványos dizájnnal - a Neuzer palettán ezek a Plusz és a Prémium sorozatok.
A legtöbb modell elérhető egy sebességes kivitelben, de választhatod a három sebességes agyváltót is, sőt a minőségibb alumínium modelleknél már a 7 fokozatú agyváltó is megjelenik.
A választáshoz nem árt előre felmérni, milyen terepen közlekedsz. Ha teljesen sík a vidék, tökéletesen megfelel egy 1 sebességes bringa is, kivétel, ha kimondottan szeles vidéken laksz. Dombos terepre, szeles tájakra elegendő a 3 sebességes agyváltó, ha viszont kimondottan komoly kaptatókkal is kell számolnod, akkor legalább a 7 sebességeset érdemes választani, vagy átkacsinthatsz trekking kategóriába, azokkal még könnyebb feljutni egy nagyobb emelkedő tetejére.

 

Urban bringák

Neuzer Brooklyn

Tágan értelmezhető fogalom, belefér a kényelmes csajos, a modern alkatrészekből épített retro, vagy a sebességcentrikus városi szaladgálós, céges kerékpár is. Ami közös bennük, az a visszafogott, szinte szürke eminenciás megjelenés, amibe mégis sikerült belecsempészni a fiatalos lendületet. Jó példája ennek a kategóriának az X-Street modellünk, ami egy igazi városi suhanó olyanoknak, akik gyorsan szeretnének eljutni munkába a dugóban araszoló autósorok között, vagy a Brooklyn, klasszikus felszereltségével és részletmegoldásaival, de abszolút modern köntösben.

 

Folding, azaz összecsukható gépek

Neuzer Fold-up

Sokakban él a nosztalgia a régi Camping bringák iránt. Egy mai folding viszont sokkal több annál, mint amit az ős nyújtani tudott. Az első ami szembetűnik, hogy amíg az öreg csavarodik, a hosszú acél kormány és a kormányszár nyeklik-nyaklik, egy mai folding klasszisokkal merevebb, könnyebb és a fékei is más dimenzióba tartoznak. Emiatt ugyanúgy alkalmas egy komfortos bevásárlásra, mint a régiek, de haladni is lehet velük, és nagyobb tempóról meg is lehet velük állni rövid úton. Az összecsukás egyszerű és gyors, a csuklópontok zárt állapotban merevek és biztosan zárnak.
Kinek érdemes megvenni egy minőségi foldingot? Akinek az összecsukhatóság, a kompakt méret szempont. Ha például agglomerációból autózol be nap mint nap és a város szélén rakod le az autót, onnan bringázol be. Bármilyen kisautó csomagterében elfér, de kinyitva teljes értékű bringa. Jó választás még hajók fedélzetére is, hogy kikötve mindig legyen kéznél valami, amivel gyorsan és kényelmesen lehet közlekedni, valamint kis lakásokba, ahol minden négyzetcentiméter számít.

 

Cruiser bringák

Neuzer Sunset Cruiser

Valójában nem tartoznak a városi kategóriába, de mivel a legtöbben városi használatra veszik, érdemes szót ejteni róluk. A cruiser valójában a klasszikus amerikai cirkáló volt, aminél egy korabeli Cadillachez hasonlóan a stílus és a kényelem sokkal fontosabb volt, mint a súly, vagy a praktikum. Egy cruiser a mai napig ezt nyújtja: stílusos megjelenést, felülmúlhatatlan stabilitást, és a széles visszahajló kormánynak, a széles puha nyeregnek köszönhetően végtelen komfortot. Ahogy az egyik ősi magyar szavunk is jelzi, ezzel kiválóan lehet "krúzolni".

 

Élőben is megnézheted brináinkat a 1052 Budapest, Semmelweis utca 14. szám alatti Neuzer bemutatóteremben.

Ha tetszett valamelyik kerékpár és meglepnéd magad, vagy valakit, akit szeretsz egy klassz bringával, látogasd meg az új
* Viddabringát by Neuzer *  webshopot!

Irány a viddabringat.hu! >

Kapcsolat

Lakossági megrendelések a
Viddabringát.hu webshopban >

Belföldi nagykereskedelmi irodánk és raktárunk: Székhely, gyártás és export: Céges kerékpárok:
1211 Budapest, Acélcső utca 1-17. (kizárólag viszonteladó partnerek részére).
info@neuzer.hu
+3614203760
For foreign partners:
2500 Esztergom, Mátyás király street 45.
info@neuzer-bike.hu
+3633500580
Egyre nagyobb a kereslet céges kerékpárra. »
Már kerékpár és e-bike is adható cafeteriaként! »
Miért jobb a nyomatékszenzoros ebike? Milyen pedelecet válasszak? »
Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ