Ebike páylázat: megjelent a dátum, mikor adható le a pályázat az állami támogatásra

Közzétette az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az időpontot, amire mindenki várt! 

Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő állami támogatás 2020. október 30-tól végre elérhető. Első ebike pályázat határidő november végén.

A minisztérium a pályázattal kapcsolatban az alábbi információkat adja:

"Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezt követően havi rendszerességgel nyújthatók be a jelentkezések 2021. október 29-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig - ismertette Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára." (kormány.hu)

Azt már eddig is tudtuk, hogy az ebike árának maximum 50%-ára lehet pályázni, további fontos részlet, hogy az árakat is maximalizálták. Eszerint a nyomaték szenzoros pedelec ára nem lehet több 900.000 forintnál, míg a maximum ár pedál szenzoros elektromos kerékpár támogatással való vásárlásakor 400.000 forint lehet.

A pályáztatást az IFKA Nonprofit Kft. végzi, az elbírálásra a leadási időszakot követően 20 napja áll rendelkezésre. A döntést követően 10 napon belül kiadják a támogatási okiratot. Ezt a pályázó a portálon keresztül kapja meg.

A pályázat leadására kizárólag elektronikus úton van lehetőség. Ennek köszönhetően egyszerűbb az ügyintézés, gyorsabb elbírálás és kifizetés várható.

Kizárólag a megadott határidőn belül leadott pályázatok kaphatnak pozitív elbírálást.
Az ebike támogatáshoz szükséges dokumentumok listája, a leadási határidők és a szükséges nyilatkozat tartalma a pályázati kiírásban található. Szükséges például érvényes BikeSafe regisztráció.

Az ebike vásárlásra igényelhető állami támogatásra a pályázat az IFKA Nonprofit Kft. portálján adható le:

https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/

Itt olvasható az elektromos kerékpár pályázati felhívás, amiben minden információ és részlet és az ebike pályázat leadási határidő megtalálható:

https://elektromobilitas.ifka.hu/kerekpar-2020/medias/4/pedelec_palyazatikiaras_elektromospedelecbeszerz.pdf

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ