Ebike pályázat - meghosszabbítják a támogatási időszakot?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon meghosszabbítják az e-bike pályázatot?

Eddig az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. bírálta el a beadott kérelmeket. Ezen az oldalon lehetett beküldeni ügyfélkapus bejelentkezés után:
https://kerekpar2020.elektromobilitas.ifka.hu/

Az eddig felhasznált keret alapján elképzelhető lenne, hogy nem a 2021 novemberi az utolsó pályázati időszak.
Arról nem érkezett hivatalos információ, hogy folytatódik-e a támogatás az elektromos kerékpárok vásárlására.
Ha továbbra is lehet pályázni, akkor a feltételek biztosan változatlanok lesznek, hiszen ez egy EU-s finanszírozású projekt, amellyel a munkába járás okozta széndioxid-kibocsájtást célozzák csökkenteni.
Eszerint biztosan kell majd valamilyen igazolás arról, hogy a pályázónak rendszeres jövedelme van, de a gyártók sem variálhatnak, azaz például a  60mm-nél szélesebb gumival szerelt MTB-k továbbra sem szerepelhetnek pályázható elektromos rásegítésű kerékpárok listáján.
A támogatást fel lehet venni 26"-os, 28"-os elektromos kerékpárokra, valamint 20"-os összecsukható, vagyis folding ebike-ra.
Ha hosszabbítás mellett dönt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, akkor vélhetően megtartják a pályázható támogatási összeget is, azaz pedál szenzoros elektromos kerékpárra 90000 forintot, míg nyomaték szenzoros e-bike esetében 150000 forintot. A támogatási összeg legfeljebb a kerékpár teljes vételárának fele lehet, de normális minőségű pedelec esetében meg sem közelíti.

Kínálatunkban a Neuzer Zagon és Neuzer Hollandia modellek a legnépszerűbb pedál szenzoros biciklik, míg nyomaték szenzoros változatból a Mantova ugrott az első helyre.
Hamarosan elérhető lesz elektromos folding kerékpárunk is, a Neuzer Supercity, így ha meghosszabbítják az állami támogatás pályázatot, akkor már ebben a kategóriában is lehet majd kedvező áron biciklit venni munkába járáshoz.

 

Neuzer Supercity folding e-bike - állami támogatás pályázatban

Neuzer Supercity - folding e-bike. Ingázók legjobb barátja.

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ