Széchenyi 2020 megújuló energia

A fejlesztés célja a Neuzer Kft. kerékpár gyár üzemének elektromos ellátásának biztosítása napelemrendszer telepítésével:

A Suntech Power a világ 10 legnagyobb napelem gyártó cégének az egyike, aki mögött 17 éves gyártói tapasztalat, folyamatos innováció és a világ egyik legnagyobb komplex zöldenergiás megoldásokat szállító konzorciuma a Shunfeng International Clean Energy áll. Termékeik között megtalálhatóak a hagyományos polikristályos napelemek mellett, a félcellás- és a Maxim optimalizált Smart napelemek is. A Suntech termékei a világ 80 országában érhetőek el. Képviseletei vannak Kína mellett Ausztráliában, az Egyesült Államokban, több EU-s országban és most már Magyarországon is.

A Suntech napelemek kizárólagos hazai forgalmazója a Tiszta Energiák Kft.

A 280 kWp polikristályos Suntech napelemek egyenként 18,3 kg-os tömegűek, 1650 x 992 x 35 mm méretűek. A beépített 715 db napelem összes teljesítménye 200,2 kWp lesz.

A beépített napelemek adatlapját melléklet tartalmazza.

Inverterek:

Az alkalmazott inverterek (SAJ Suntrio Plus 60K) magas hatásfokú transzformátor nélküli berendezések. Teljesítik az elosztói szabályzatban rögzített szabványok előírásait. Kifejezetten teljesítmény optimalizálókhoz fejlesztették ki. Bel és kültéren is egyaránt telepíthetőek.

A SAJ Solar európai központja, a SAJ Electric Europe B.V.B.A. 2013 óta működik Belgiumban. Ez elsősorban a raktárkészletről történő gyors kiszolgálás és a szervíz igények gyors érvényesíthetősége szempontjából fontos. Bár a szervízre a SAJ inverterek tulajdonosainak nemigen lesz gondja, köszönhetően a nagyon igényes kivitelnek és a piacon kimagasló, 10 éves garanciának.

Ennek a megerősödött globális jelenlétnek az eredménye a magyarországi és Közép-Kelet európai képviselet elindítása is, amit a SAJ inverterek 2017-es hivatalos hazai áramszolgáltatói engedélyeztetésétől számítva a Tiszta Energiák Kft. lát el.

A beépített inverter adatlapját melléklet tartalmazza.

Szerkezetek:

A német rögzítéstechnikai rendszer (S-Flex) kizárólag napelemes rendszerekre szakosodva rendelkezik 20 éves gyártói tapasztalattal. A tartószerkezet megfelel az ipari szabványoknak, megfelelőségi nyilatkozat biztosítja a megbízhatóságot. A rendszerre jellemző, hogy kevés alkotóelemet tartalmaz, amely mind korroziómentes. A különleges technológiának köszönhetően gyors szerelési idő biztosított.

A napelemrendszer teljesítménye biztosítja a gyártóüzem energiaszükségletének 100%-át.

 

Pályázó neve

NEUZER Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe

200 kWp-os napelemes rendszer telepítése a Neuzer Kerékpárkereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2500 Esztergom, Mátyás hirály utca 45. szám alatti telephelyén

Szerződés száma

GINOP-4.1.4-19-2019-00035

Támogatás összege (Ft)

29 150 352

Összköltség (Ft)

53 000 640

 

Széchenyi 2020 megújuló energia

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ