Mire való a pedálszenzoros ebike?

Sokszor vetődik fel a kérdés, hogy ha sokkal olcsóbb ebike típus a pedálszenzoros elektromos kerékpár, akkor az jó-e? Érdemes megvenni az olcsó pedelecet?

Nos, alaposan meg kell vizsgálni a dolgot, mielőtt eldöntenénk, milyen elektromos kerékpárt érdemes venni?

Hol fogjuk használni az elektromos ebike-ot?

Alapvető feladat ebike választásakor éppúgy, mint mondjuk city bicikli vásárlásnál, hogy meghatározzuk, mire is fogjuk használni? Itt persze nem arra kell gondolni, hogy előre el kell dönteni, hogy ezzel soha nem fogunk túrázni, vagy azt, hogy csak zúzós erdei ösvényeken fogunk vele csapatni, hanem azt kell mérlegelni, hogy milyen útviszonyok között és milyen távolságokra fogjuk jellemzően, leggyakrabban használni?

Elektromos kerékpár városba

A pedálszenzoros biciklit alapvetően közlekedési eszköznek fejlesztették ki. Ingázásra, rövidebb túrákra, városi elektromos kerékpárnak való, ahol nem a szintkülönbségek és technikás terepek leküzdése a cél, hanem azért van rásegítés, hogy a napi távot gyorsabban, könnyebben, izzadtság-mentesebben tudjuk megtenni. Mivel nincs arra szükség, hogy a rendszer a másodperc töredéke alatt reagáljon (ahogy egy gyökeres talajon való mászásnál van), ezért ezek a pedelecek jóval olcsóbbak nyomatékszenzoros rokonaiknál.
Akkumulátor kapacitásuk elég arra, hogy napi szinten ingázzunk, hiszen ezekkel 40-80 km is megtehető – domborzattól és terheléstől függően. Ráadásul ezek szinte minden esetben olyan – jellemzően városi- és túrafelhasználásra alkalmas – felszereltséggel jönnek ki a gyárból, hogy tökéletesen alkalmasak legyenek munkába járásra: sárvédő, világítás, csomagtartó a táskának, és a kötelező KRESZ felszereltség általában tartozékuk.

Állami támogatás ebike vásárlásra

A 2020 őszén induló pályázat alapvetően azért kerül kiírásra, hogy a munkába járás széndioxid kibocsátását csökkentsük. Közlekedési eszköznek pedig a fentiek alapján kiváló választás egy pedálszenzoros elektromos kerékpár, melyre 90.000,-Ft állami támogatást lehet igényelni.

A pályázat részleteit folyamatosan frissítjük információs oldalunkon:
https://neuzer.hu/pedelec-palyazat.html

Ha szeretnéd már most kiválasztani, milyen bringát vennél állami támogatással munkábajáráshoz, nézd meg kínálatunkat, melyből minden modell megfelel a pályázati feltételeknek:
https://www.viddabringat.hu/termek-kategoria/elektromos-kerekparok

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ