Elektromos kerékpár pályázat 2022 - újra van e-bike támogatás, itt adhatod le!

2022. április 14-től újra lehet elektromos kerékpár támogatásra pályázni. - számol be a HUMDA

Már nem kötik munkaviszonyhoz a pályázatot, minden adószámmal rendelkező magyar állampolgár pályázhat!

Újra van pályázat, sokan már ismerik a feltételeket, másoknak új ez a lehetőség. Egy bizonyos: 100-180.000 forinttal olcsóbban sokkal jobb kerékpárt venni, mint teljes áron. Ha a részletekre kíváncsi, kattintson ide, vagy görgessen lejjebb és olvassa el cikkünket!

Ha már ismeri a feltételeket, itt adhatja le a pályázatot: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec/login

Itt pedig választhat, hogy milyen elektromos kerékpár vásárlásához pályázik vissza nem térítendő támogatásra:

Pedál szenzoros elektromos kerékpárok »

Nyomaték szenzoros e-bike választék »

Hogyan lehet leadni?

Bejelentették a részleteket, végre tudjuk, hogy mikor lehet leadni az elektromos kerékpár pályázatokat 2022-ben. Ahogy arról korábban már írtunk, az e-bike pályázat lebonyolítását átvette a HUMDA. Azok számára, akik eddig nem követték a támogatási lehetőséggel kapcsolatos fejleményeket összefoglaljuk: 2020-óta lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár, vagyis pedelec, népszerűbb nevén e-bike beszerzésére. A pályázatot EU forrásból az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) írta ki. Feltétele, hogy pedelec szabványnak megfelelő kerékpárra lehet támogatást elnyerni.
Az első pályázati ciklushoz összefoglaltuk, hogyan lehet sikeres pályázatot leadni, erről itt olvashatja cikkünket: https://neuzer.hu/e-bike-palyazat-utmutato.html

Mikor lehet leadni?

Számos változtatás történt az első pályázati ciklus óta, így azon a módszeren is változtattak, hogy eddig csak minden hónap első hetében lehetett leadni pedelec támogatásra a pályázatot, sőt a hiánypótlásokat is csak ezekben az időkapukban lehetett benyújtani.
2022. április 14-től folyamatosan, a kibővített támogatási keret kimerüléséig elérhető a pályázati felület.

Mennyi támogatást lehet igényelni?

A különböző elektromos kerékpár típusok támogatási összege is változott és módosult a maximális vételár is.
Pedálszenzoros elektromos kerékpárok esetén a bicikli vételára nem haladhatja meg a 600.000 forintot, melyből 50%-os támogatásra, de legfeljebb 100.000 forintra lehet pályázni. (Korábban ez 400.000 forintos maximum vételár volt legfeljebb 90.000 forintos támogatással.)
Nyomatékszenzoros ebike esetén még kedvezőbbek a feltételek: itt a vételár az 1.200.000 forintot nem haladhatja meg. A támogatás mértéke itt sem lehet több a vételár felénél, ez esetben a pályázaton elnyerhető legnagyobb összeg 180.000 forint.

Milyen kerékpárpárokra lehet pályázni?

Néhány műszaki követelményen túl alapvetően olyan kerékpárra lehet beadni az ITM által kiírt elektromos rásegítésű kerékpár (pedelec) vásárlásának támogatására szóló pályázatot, amelyet a forgalmazó a pályázati felületen regisztrált: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec/hu/page/merchants
A Neuzer pedelecek mindegyike megfelel a feltételeknek, így tulajdonképpen ön a saját igényei alapján választhat e-bike-ot:
Itt találja a pedálszenzoros modelleket
Itt találja a nyomatékszenzoros modelleket

 

A Neuzer kerékpárokat, kerékpáros kiegészítőket, alkatrészeket és szerszámokat megtalálja webshopunkban, a https://www.viddabringat.hu/ oldalon.

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ